пʼятниця, 19 травня 2017 р.

Раджу подивитися

Однією з моїх найулюбленіших закордонних стрічок є "Будинок літаючих кинджалів" - фільм Чжана Імоу, учасник позаконкурсної програми 57-го Каннського кінофестивалю. Чжао Сяодін був номінований на «Оскар» у 2005 році за найкращу операторську роботу. Картина розповідає про таємного агента імператорської поліції, який полює за лідерами повстанського руху і завойовує для цього довіру, за його даними, дочки лідера бунтівників і сам же потрапляє в пастку. Це один із фільмів, що відображають «заборонену» любов і показують, як кохання губить життя.
Але мені він подобається більше як заворожуюче живописне полотно: там чудові УКРАЇНСЬКІ пейзажі! Вирішальна бойова сцена, наприклад, була знята в Івано-Франківській області (м. Косів). Сніг тоді пішов дуже рано (у жовтні), заставши знімальну групу зненацька, тому що в цей час вже почалася зйомка сцени. У зв'язку з цим було вирішено змінити сценарій таким чином, щоб здавалося, ніби ця епічна битва почалася восени і закінчилася взимку, що тільки поглибило сюжет.
Але це далеко не єдина закордонна стрічка, що знімалася на наших теренах! Більше про український Голлівуд читайте в дописах: http://kp.ua/kptv/371167-top-5-sovremennykh-fylmov-kotorye-snymaly-v-ukrayne
Приємного перегляду!

Немає коментарів: