вівторок, 27 лютого 2018 р.

Історія с.Авдотьїне

Місце, де знаходилася Миколаївська церква
с.Григор'ївка
Частина 4

Історія Олександро-Невської
церкви та релігійної громади с.Авдотьїне

Церква – священне місце, релігійна організація духівництва та віруючих; храм, будівля, в якій відбувається християнське богослужіння. Без неї важко уявити життя українського села чи міста ще якихось сто років тому. 
Ікона Олександра Невського
Село Авдотьїне і прилеглі населені пункти довгий час входили до складу приходу Миколаївської церкви, що була розташована у віддаленому селі Григор’ївка (нині Ленінський район м.Донецька, пустир південніше школи № 27 на Боссе), діставатися до якого було вкрай незручно, особливо у дощову погоду. 
З огляду на це, Василь Мандрикін в 1838 році звернувся до Бахмутського духовного управління з проханням дозволити будівництво кам'яної церкви в селі Авдотьїне («Прошение № 81»). Прохання було задоволено. Василь Мандрикін повинен був протягом трьох років побудувати за свої кошти кам'яну однопрестольну церкву і забезпечити її землею. 
У 1842 році церква була побудована і освячена на честь великого князя Олександра Невського. Вибір святого був невипадковим, давньоруський князь вважався небесним покровителем великого полководця Олександра Суворова, з яким Мандрикіни були тісно пов'язані в минулому [1; С.1].

Немає коментарів: