середа, 24 лютого 2016 р.

Вчимося вчитися: Мова і квантова фізика

Сьогодні мова піде про надзвичайно цікаві, на мій погляд, речі: соціальну неврологію,  психологію, квантову механіку. Як вони стосуються культури, мови? - заперечите ви. Але не поспішайте закривати сторінку!
Мовлення відображає стан нашої свідомості. Власне, воно є "перетворенням" наших думок, відчуттів - вібрацій мозку - на слово, звук, які впливають і на нас самих, і на оточуючих людей. Мовлення, таким чином, міцно пов'язує людей, є одним із найголовніших засобів міжособистісної взаємодії. Сучасна наука беззаперечно доводить це відкриттями в різних галузях. Фільми, які пропоную вам сьогодні, присвячені квантовій фізиці, однак багато що пояснюють (і це лише на перший погляд може видатися дивним!) стосовно діяльності людської свідомості, взаємозв'язку кожного з нас з іншими, зі Всесвітом.
Один із багатьох висновків, які можна зробити, переглянувши їх, такий: кожен із нас творить реальність тут і зараз, кожен здатен міняти цю реальність на краще за допомогою своєї свідомості, найдієвішим інструментом якої є саме мова.  


Немає коментарів: