субота, 25 червня 2016 р.

Унікальна Україна: Містичні куточки

Містичні куточки України

Безліч куточків нашої країни століттями залишаються нерозгаданими, а їхня містичність змусить сотні мурашок пробігтися по вашій шкірі. Відкрийте для себе Україну по-новому. CHANGEUA підібрав ті локації, які не залишать Вас байдужими!
1. Лиса Гора, Київ. Таємнича атмосфера язичництва та могутня краса природи. Ще з часів Київської Русі ця місцина була тісно пов’язана з чаклунством і зіллєварінням. Дерев’яний ідол Перуна та багатостолітні дерева вже тисячі років викликають численні запитання. За легендами , трави, які там ростуть, відьми використовували для своїх заклинань. А у ніч з 30 квітня на 1 травня відбувався шабаш. Те, що Лиса Гора дійсно містичне місце, неодноразово доводили археологічні знахідки. Коли на Русі ввели християнство, сюди пересилились язичники, тому в підземеллях було знайдено багато стародавніх книг, коштовностей та магічних знаків. Кажуть, що на Лисій Горі бродять душі, тому там було так багато незрозумілих смертей, а за часів Російської імперії, солдатам, яких відправляли туди на Лісогірський форт, наказували не лякатися дивних звуків та створінь.
2. Гора Тотоха – енергетичний центр України. Її порівнюють за силою енергії з Тибетом, Байкалом чи Алтаєм. Ця територія у Київській області – курган, де були виявлені багатошарові трипільські та скіфські поселення. Ходять чутки, що прогулянка Тотоховою горою очищує ауру і зцілює. Там є три активні точки, які утворюють трикутник, потрапивши до нього, людина починає почуватися краще.
3. Дістаньте з гаманця п’ятигривневу купюру, на якій зображена церква св. Іллі в Суботові, про неї і піде далі мова. Славиться будівля тим, що на її території нібито похований Богдан Хмельницький, із усіма своїми дорогоцінностями та грошима. Однак поки скарби гетьмана ще ніхто не знаходив. Хоча існує версія, що їх все ж знайшли та вивезли радянські солдати  ще у 30-х роках. Скарби це не єдина загадка Суботова. За легендою, місце – магічне і врятувало життя не одного козака, також надприродну силу має вода в криницях, яка дарує здоров’я та щастя.
4. Село Велика Копаня на Закарпатті – невеликий населений пункт, де зосереджена найбільша кількість двійнят в Україні. На менш як 4 тисячі населення припадає близько 60-ти пар близнят. Місцеві жителі запевняють, що вся справа у чудодійній воді. Село навіть занесли до “Книги рекордів України”. Пояснити аномальну активність такої народжуваності науковці ще не змогли. Тому якщо Ви мрієте мати двійню, про всякий випадок поїдьте на Закарпаття та випийте водиці із водойми Чоргів. Окрім того, вода є цілющою і допомагає вилікувати недуги.
5. Озеро Вікно, яке ніколи не замерзає, на Хмельниччині. Навіть у найлютіші морози, вода не покривається льодом. Місцеві жителі остерігаються озера: перуть у ньому білизну, бо вона стає надзвичайно м’якою і ніжною, виловлюють рибу, якої там рекордно багато, але не наважуються купатися. Вважається, нібито озеро – вікно у інший світ, від того і така назва, ще його називають “озеро-привид”. Якщо Ви любите містику, тоді “Вікно” в с.Хропотова саме для Вас.
6. Неймовірну кількість блискавок притягує до себе “Громове поле” на Житомирщині. Галявина розташована поблизу села Кропище. Місцеві жителі розповідають, що частенько спостерігають, як з'являються незрозумілі промені світла, які тягнуться стрічкою від землі до неба. Під час негоди на “Громовому полі” неодноразово гинули люди. А ось у ясні дні ті, хто займається магією, приїжджають зарядитись енегрією цієї землі.
7. Гора Говерла. Не секрет, що українські Карпати місце таємниче й магічне. Не одне покоління гірських чаклунів, мольфарів, проводили на найвищій горі свої ритуали. Говерла також відома тим, що згубила не одне людське життя. Бувало й так, що людина пропадала, підкорюючи вершину, а коли поверталася за деякий час, навколишні помічали, що вона ставала іншою, дивною. У фільмі Сергія Параджанова “Тіні забутих предків” колоритно описуються Карпати та всі містичні речі, які там відбуваються: і чаклунство, і загадкова природа, і заворожуючі звичаї місцевих жителів.
8. 62 кам’яні печери, в яких археологи розкопали 160 кам’яних табличок з написами, датованими III століттям до нашої ери, знайшли у Кам’яній Могилі, біля села Мирне у Запорізькій області. Дослідники говорять, що ці таблички були написані представниками племен арья, які проживали у ті часи на півдні України, а потім мігрували в Іран та Індію. Це місце називають українським Стоунхенджем, воно має дуже потужну енергетику.

1 коментар:

Вікторія Барановська сказав...

ДИВО ДИВНЕ!!! Особливо двійнята у Великій Копані! Дякую за задоволення від матеріалу, Марино!