середа, 2 березня 2016 р.

Цікаве народознавство: Кулінарія

Українська кухня визнана однією з найкращих кухонь світу

Україна увійшла в топ-20 країн із найсмачнішою в світі кухнею за версією Yonderbound, однієї з найбільших спільнот про подорожі у світі.
Свій внесок у результат внесли борщ і вареники. Yonderbound, організувала опитування серед користувачів та авторів з проханням назвати кращі кухні світу. Україна посіла одну з лідируючих позицій.
Серед 20 кращих також були названі Італія, Франція та Японія, що не стало несподіванкою для організаторів опитування. Крім того, до списку увійшли Австралія, Китай, Греція, Індія, Корея, Мексика, Чорногорія, Пакистан, Філіппіни, Португалія, Швейцарія, Таїланд, США, Іспанія, В'єтнам і Швеція.
Yonderbound — спільнота яка має на меті збирати історії мадрівників, які в свою чергу мають на меті допомогти майбутнім мандрівникам у їх подорожах.

Цікаве про український борщ

Якщо в український борщ, приготовлений правильно, опустити ложку, то вона повинна стояти.
У кухнях країн Заходу немає борщу. Культурний шок американців, які вперше куштують український борщ, показаний у фільмі «Поліцейська академія 7: Місія в Москві».
Найсмачніший борщ – борщ, який був приготований учора.
Рецепти борщу в різних регіонах України дещо відрізняються, обов'язковим  його ігредієнтом є буряк, основними - цибуля, картопля, томати. Щоб приготувати найпростіший борщ, знадобиться наступне:
2 буряки,
150 гр м'яса,
5 картоплин,
1 морква,
1 велика ріпчаста цибуля,
томат або томатна паста,
кріп,
суха приправа,
сметана.
Нарізати м'ясо шматочками, варити до повної готовності в підсоленій воді. Нарізати картоплю невеликими кубиками і додати в бульйон.
Підготувати продукти для піджарки: очистити цибулю, дрібно нашаткувати. Нарізати буряк дрібними кубиками. Моркву натерти на середній терці.
Налити в сковороду олії, посипати овочевою приправою, трохи розжарити сковорідку і додати цибулю, підсмажити до золотистого кольору. Ввести буряк і смажити до повної готовності. Покласти моркву і залити все томатом, протушкувати 3–5 хвилин і додати всю піджарку в каструлю, варити 7–10 хвилин. Перед тим як вимкнути вогонь, додати кріп.
Найкраще борщ смакує зі сметаною.
Рецепт класичного українського борщу: http://kuhnia.in.ua/ukrajinska-kuhnya/retsept-klasychnoho-ukrajinskoho-borschu.html
Іще багато рецептів борщу (навіть "борщ у мультиварці" або "борщ для годуючих мам") ви знайдете тут: http://cookery.com.ua/supi/borshh#.VtHU8vmLTIU
Смачного вам! 

1 коментар:

Вікторія Барановська сказав...

Які смаколики!!!))) Дякую за цікаве посилання на рецепти борщу!